De Trendmonitor Vermogen van VODW

Op vrijdag 7 april 2017 zijn tijdens een drukbezochte ontbijtsessie de eerste inzichten gedeeld van dit continue multi-client onderzoek. Tevens hebben Professor Jaap Koelewijn en onderzoekster Minou van der Werf van het NIBUD hun visie gedeeld op het belang van, en barrières bij beleggen en geld opzij zetten voor later.

Meer weten?

Wil je een videoverslag zien van de gehele presentatie over de VODW Trendmonitor Vermogen of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vul dan hier je gegevens in.

Actuele feiten en trends over vermogensontwikkeling Nederlandse huishoudens

De gevolgen van een terugtredende overheid en de afbouw van de verzorgingsstaat worden steeds meer zichtbaar. Nederlanders zijn zich vaak nog onvoldoende bewust van de noodzaak om zelfstandig vermogen voor later op te bouwen. VODW is ervan overtuigd dat deze maatschappelijke ontwikkeling een grote kans en verantwoordelijkheid is voor financieel dienstverleners, overheid en toezichthouders.

In de Trendmonitor Vermogen publiceert VODW vanaf nu elk kwartaal informatie over verschillende vermogenscomponenten en levert daarnaast inzicht in trends en verschillen tussen bepaalde consumenten. Met deze inzichten willen we alle betrokkenen bij particuliere vermogensopbouw in Nederland stimuleren en inspireren tot betere dienstverlening, relevante producten en effectieve strategieën.

Op zaterdag 17 juni 2017 verscheen in de bijlage Werk & Geld van Het Financieele Dagblad een interessant artikel over de Trendmonitor Vermogen: Beleggen is (g)een optie