Ieder kwartaal stellen we één van onze collega’s aan je voor aan de hand van zeven vragen. Dit keer: Ellen Geerdink, onze nieuwe accountmanager bij VODW Interim Marketing Professionals.

Hoe ziet jouw leven eruit?

Ik woon in Deventer samen met mijn vriend Geert en ons zoontje Ko van 8 maanden. Het is heerlijk wonen hartje centrum in zo’n levendige binnenstad! Binnenkort gaan we verhuizen naar een mooie jaren 30 woning aan de rand van het centrum. Hier zijn we nu druk aan het klussen. Doordeweeks ren en vlieg ik naar werk, naar de bouw, de opvang en naar huis. In het weekend vind ik het heerlijk om uitgebreid te koken of lekker met Ko te wandelen, met vriendinnen te borrelen of uit eten te gaan.

En je werkend leven tot nu toe?

De rode draad in mijn werkende leven zit hem vooral in nieuw, dynamisch en internationaal. Ik heb veel bedrijven gezien en veel dingen gedaan.  Na mijn studies ben ik gestart bij de Rijksoverheid in Den Haag en heb daarna als marketing consultant veel verschillende opdrachten gedaan vanuit Atos Consulting en later bij ITDS Business Consultants. Bij ITDS heb ik ook een marketing practice opgezet met marketing consultants. Daarna ben ik de sportwereld ingedoken en heb ik bij het wielerteam Team Sunweb (voorheen Giant-Shimano en Giant-Alpecin) de commercie opgezet en uitgebouwd. Een enorme uitdaging, de hele wereld zien en vooral keihard werken. Ik ben een echte sportliefhebber en in deze baan kwam mijn passie voor sport, marketing en commercie heel mooi samen.

Wat doe je bij VODW?

Bij VODW ben ik samen met Sander van der Hoek verantwoordelijk voor het uitbouwen van het Data Science Talent Program. Een uniek tweejarig programma voor starters met nul tot twee jaar werkervaring waarin kennis, persoonlijke vaardigheden en werk centraal staan. Tijdens een intensieve vijfweekse opleiding worden de deelnemers klaargestoomd om als excellente data scientists met consultancyvaardigheden aan de slag te gaan bij onze klanten. Eenmaal in het arbeidsproces zijn ze vier dagen in de week onderdeel van een klantteam en de vijfde dag zijn ze terug bij VODW voor verdiepende trainingen, opleidingen en coaching.

Wat geeft je energie (in de rol die je vervult)?

Ik krijg energie van nieuwe dingen. Het DSTP programma is zoiets nieuws. Het voelt als je eigen bedrijf binnen een bedrijf waarin je samen keihard mag knallen om er iets moois van te maken. Daarnaast vind ik het geweldig om te zien hoe de jonge talenten zich in razend tempo ontwikkelen en mooie opdrachten doen waar uiteraard onze opdrachtgevers blij van worden.

Beschrijf je jezelf in een aantal woorden.

Enthousiast, spontaan, kritisch, ondernemend en altijd in voor iets leuks.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Lekker genieten met mijn gezin. Ik hou van sport, wielrennen, hardlopen en fitness. Zeilen vind ik ook leuk, maar daar maak ik op dit moment te weinig tijd voor vrij. Verder ben ik gek op koken en bakken of lekker uit eten gaan.

Op dit moment wordt mijn vrije tijd een beetje opgeslokt door de verbouwing van ons nieuwe huis, maar dat is hopelijk met een paar maanden allemaal afgerond :-).

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Ik ben een keer de Alpe d’Huez op gefietst op mijn buitenblad. Dat was heel dom en vooral heel zwaar. Voor de niet-fietsers onder ons, dit is de zwaarste versnelling en eigenlijk bedoeld om in de afdaling lekker snel te gaan. Op dat moment was ik ongetraind en had ik een tijd niet gefietst dus ik dacht: dit zal er wel bij horen! Ondertussen de hele tijd tegen mezelf zeggend: “Kom op El, even doorzetten. Het is zwaar, omdat je niet hebt getraind”. Eenmaal boven op de top wees een Frans opaatje naar mijn buitenblad en schudde zijn hoofd. We hebben er samen heel hard om gelachen:-)!