2-Daagse Training Certified Agile Marketeer

De modellen en ervaringen uit de IT organisatie met scrum en agile bieden waardevolle lessen, maar geven niet altijd het juiste antwoord op specifieke vragen van de marketing organisatie. Deze training geeft je de antwoorden die je nodig hebt als marketeer.

Waarom deze training?

Meer en meer organisaties werken agile. Niet alleen de IT organisatie, maar ook de marketing organisatie kiest voor deze manier van werken. De modellen en ervaring uit de IT organisatie met scrum en agile bieden waardevolle lessen, maar geven niet altijd het juiste antwoord op specifieke vragen van de marketing organisatie.

Je leert hoe je in kleinere multidisciplinaire teams snel kan inspelen op veranderende klantbehoeftes en hoe je razendsnel nieuwe digitale proposities, concepten en campagnes ontwikkelt, lanceert en valideert.

De markt en de mogelijkheden veranderen zo snel dat plannen oud zijn voordat je klaar bent met het schrijven van de laatste definitieve versie. Dat vraagt om een agile marketing aanpak. Van marktverkenning tot en met de after sales. Maar hoe doen we dat dan? Waar leer je hoe dat het beste organiseert?

Wij hoorden van klanten en eigen medewerkers die certified scrum master en certified product owner trainingen volgden dat de opleidingen op dit gebied nog een sterke IT focus hebben en niet geheel aansluiten bij het marketing proces van veel organisaties.

Daarom organiseert VODW een specifiek op marketeers en commerciële functies gerichte agile marketing opleiding van twee dagen. Je leert hoe je in kleinere teams snel kan inspelen op veranderende klantbehoeftes en hoe je razendsnel nieuwe digital propositie, concepten en campagnes ontwikkelt.

Een selectie van onderwerpen die aan bod komen

 • Agile marketing principes en hoe je ze in de praktijk toepast.
 • Hoe ontwikkel je nu een agile strategie of jaarplan? Kan dat wel?
 • Hoe richt je een multidisciplinair team in?
 • Kort cyclisch werken. Moet dat net als scrum in iteraties van 2 weken of kan dat ook anders?
 • Hoe vertaal je een visie naar een Minimal Viable Product en een backlog?
 • Hoe vullen we de backlog: van requirements document en campagne briefings naar user stories?
 • Hoe verzamel en verwerk je het beste de feedback uit retrospectives?
 • Hoe coach je medewerkers in deze nieuwe werkwijze?
Razendsnel inspelen op veranderende klantwensen

Voor wie is de opleiding?

 • Marketingprofessionals en managers die verantwoordelijk zijn voor het commerciële succes van producten en proposities
 • Product managers, online marketeers, marketingmanagers, segment managers, customer journey leads, propositiemanagers, campagne marketters, of verantwoordelijken voor sales en marketing.
 • In ieder geval ben je iemand die de marktpositie van een merk of product en de slagkracht van je team of organisatie wilt verbeteren.
 • Specifieke voorkennis is niet vereist. Nieuwsgierigheid naar en open staan voor andere manieren van werken is een voorwaarde.

Bij afronding van de opleiding ontvang je van VODW als officiële opleidingsinstelling het certificaat van Certified Agile Marketeer.

Data en aanmelden

De training wordt verzorgd in groepen van minimaal 7 en maximaal 15 mensen. Bij te weinig aanmeldingen voor een bepaalde datum, is het mogelijk dat de sessies worden verplaatst. Dat hoor je uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de eerste dag.

Wat kost het?

De prijs voor de volledige training is € 1.195,- voor twee dagen inclusief materialen en lunch. VODW is geregistreerd bij het CRKBO en berekent daarom geen B.T.W. over de kosten van deze opleiding.

Docenten

Michael Klazema en Christi-Janne ten Hoopen

Waar en wanneer?

De training wordt gegeven op VODW HQ, Leusderend 52, Leusden

Locatie en routebeschrijving

Nieuwe data voor 2018 worden binnenkort bekendgemaakt. Schrijf je vast vrijblijvend in en we houden je automatisch op de hoogte.

Aanmelden

Aanmelden voor de training kan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen. We nemen dan contact met je op voor overige details. Voor extra informatie of een persoonlijk advies kan je rechtstreeks contact opnemen met Michael Klazema.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Algemene voorwaarden van VODW inzake opleidingen