Data Driven Organisatie

Nog nooit was het genereren, analyseren en interpreteren van data zo belangrijk voor een effectieve besteding van het commerciële budget. Maar welke stappen moet je zetten om echt een data driven organisatie te worden? Waar liggen jouw kansen en uitdagingen?

Waarom deze training?

Marketing wordt steeds meer gedreven door data en inzicht. Veel organisaties hebben waardevolle data in huis, zonder zich daar echt van bewust van te zijn. Ze weten niet goed hoe ze de toenemende hoeveelheid aan data goed in kunnen zetten voor een verbetering van het resultaat.

Wet- en regelgeving stelt nieuwe eisen stelt aan datakwaliteit. Over een 360 graden klantbeeld wordt al jaren gesproken maar in de praktijk is het lastig. Klantdata staan verspreid over verschillende systemen. Ontwikkelingen als ‘Internet of Things’ genereren nieuwe datastromen genereren die dienstverlening kunnen verbeteren of hele nieuwe verdienmodellen opleveren.

Het belang en de complexiteit van data neemt toe. Tijd voor een heldere visie. Tijd om te bepalen welke stappen u moet zetten om uw organisatie echt data driven te maken. VODW kan u hierbij ondersteunen met het programma Data Driven Organisatie. Waarbij we uw organisatie in een aantal modules helpen veel meer uit data te halen.

Onderdelen van dit programma zijn:

  • Een assessment van de huidige kansen en uitdagingen
  • Data ontsluiten, bijeenbrengen en interpreteren
  • Beschikbare tooling
  • Data Analyse
  • Continue monitoring en inrichting geautomatiseerde omgeving
  • Trainen van medewerkers in tooling en analyse methode

Graag bepalen we samen welke invulling het beste richting geeft aan de ambitie en uitdagingen

Without data you're just another person with an opinion

Meer informatie

Benieuwd naar hoe dit voor jouw organisatie kan werken? Neem contact met ons op om een afspraak te maken dan vertellen we je erg graag meer over.Algemene voorwaarden van VODW inzake opleidingen