2-Daagse Training Foundation Design Thinking

Hoe kun je design op een strategische manier inzetten in je productontwikkelingsproces? In deze training leer je hoe je vroege klantvalidatie, het vertalen van inzichten naar actie en fast prototyping in kunt zetten om zo klantgerichte innovatie te versnellen.

Waarom deze training?

In de agile organisatie gaat het om zo effectief mogelijk werken. Sneller, wendbaarder, korter op de bal, ideeën in een vroeg stadium valideren met je klant en veel sneller waarde voor klanten realiseren. Kortom, business innovatie volgens de principes van Design Thinking.

Je leert ideeën te ontwikkelen en op andere manieren naar uitdagingen te kijken, ze snel tastbaar te maken en te valideren met behulp van de instrumenten uit de toolkit van de designer.  Hier leer je hoe je volgens de principes van Design Thinking ideeën ontwikkelt die inspelen op echte klantbehoeften en wat de tools en methodieken zijn om de kansen in de markt te identificeren. Door zelf te doen leer je hoe je een kans kan omzetten tot een snel met klanten te valideren prototype. De training bestaat voor een gedeelte uit theorie maar zal vooral ook ‘learning by doing’ zijn aan de hand van een concrete case vanuit je eigen organisatie zijn.

Een selectie van onderwerpen die aan bod komen

  • Achtergrond en principes van het Design Thinking gedachtengoed en Human Centered Design
  • Fases van het Human Centered Design Proces: Inspiration, Ideation, Implementation
  • Gebruik van verschillende tools en methodieken zoals: Context Mapping, Reframing, Hypothesen vormen, Personas, Customer Journey Mapping, ideation door middel van Design Studio, validatie van je ideeën met behulp van het Validation Board
  • Verschillende manieren om de principes van Design Thinking toe te passen in organisaties
  • En vooral: Aan de slag! Door zelf te werken met de verschillende tools en methodieken aan de hand van jullie eigen concrete case kan je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Design Thinking Foundation is een intensief twee-daags programma voor iedereen die sneller tot oplossingen wil komen die inspelen op echte klantbehoeften.

Voor wie is het?

Multi-diciplinaire teams verantwoordelijk voor een klantmissie, het verbeteren van customer experiences, het in de marktzetten van nieuwe concepten of het verbeteren van bestaande proposities. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Design is thinking made visual

Wat deelnemers zeggen

Meer informatie?

Benieuwd naar deze training hoe we jouw team klantgerichter kunnen laten werken? Neem contact met ons op om een afpraak te maken dan vertellen we je erg graag meer over.Algemene voorwaarden van VODW inzake opleidingen