Aspiratie, inspiratie, registratie, administratie…

Velen van ons hebben de aspiratie beter te worden in iets wat je al kunt, een ander specialisme te ontwikkelen, een groter team aan te sturen etc. Ofwel, jezelf te ontwikkelen op welke manier dan ook.

Je inspiratie om je verder te ontwikkelen haal je uit je omgeving, interessante artikelen, bijeenkomsten en anderszins.

Stel je hebt de aspiratie om product owner te worden. De inspiratie haalde je hiervoor uit cases waarover je gelezen hebt, een opleiding die je gevolgd hebt en omdat je er met je omgeving over praat. En jawel, het is je gelukt bij partij X te mogen starten in de rol die je ambieert.

Maar dan…

…dan begint het proces tussen het mondelinge akkoord en de officiële start. Om inzicht te geven in wat er vandaag de dag nodig is om iemand daadwerkelijk te laten beginnen en hier wellicht enige versnelling in aan te kunnen brengen, hebben we wat zaken op een rij gezet.

Bedrijven dienen ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering op een integere en betrouwbare wijze uitgevoerd wordt. Ook dienen ze zich te houden aan wettelijke voorschriften waar ook toezicht op wordt gehouden. Organisaties hechten groot belang aan de betrouwbaarheid van medewerkers en willen het risico op niet integere medewerkers zoveel mogelijk beperken.

Het proces ‘externen’ in te huren kan ondergebracht zijn bij een afdeling inkoop, recruitment, procurement of HR. Maar ook werkt een aantal organisaties met een ‘tussenpersoon’. Een externe partij ook wel de broker of payroller. Zij moeten ervoor zorgen dat risico’s bij het inhuren van (tijdelijke) medewerkers zoveel mogelijk beperkt worden om aan bovenstaande voorwaarden te voldoen.

Wat vragen zij van ons om jou te legaal te laten starten?

Dat verschilt, maar informatie die we van jou nodig hebben en die vrijwel altijd terugkomt

  • Kopie (geldig) ID (geen rijbewijs)
  • Kopieën van diploma’s relevante of hoogst genoten opleidingen en van certificaten
  • Recent cv
  • Gewaarmerkt uittreksel KvK. In sommige gevallen mag dit niet ouder dan een maand zijn
  • Referenten/betrouwbaarheidsverklaring(en)

Dan volgt de Pre-employment Screening, beter bekend als de PES. Behalve bovenstaande documenten kan er ook gevraagd worden naar

  • Polis beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
  • Verklaring omtrent gedrag (VOG) of het aanvraagbewijs daarvan
  • Kopie van een recent bewijsstuk op grond waarvan het omzetbelastingnummer van je onderneming kan worden geverifieerd
  • Geheimhoudingsverklaring

Onze tip is, ervoor te zorgen dat alles wat al in je bezit is, dit ook aan ons te overhandigen. Het voorkomt veel onnodig oponthoud ten aanzien van de startdatum.