VODW heeft veel kennis in huis waaronder marketing, business en data intelligence. We leiden onder andere organisaties op binnen het data scientist domein. Deze kennis en een van onze andere activiteiten, interim arbeidsbemiddeling, hebben we samengevoegd. Dit heeft geleid tot een uniek Data Scientist Talent Program voor jongeren  met een bèta-achtergrond, affiniteit met data hebben én die tot twee jaar werkervaring hebben.

Het programma omvat vijf zeer intensieve opleidingsweken waarin ze hard skills als tooling leren (programma’s als R en Python), de visualisatie (dashboards maken in de diverse programma’s), maar zich ook ontwikkelen in hun persoonlijke vaardigheden. Commercial analystics, data tools, datatechnieken, persoonlijke vaardigheden en impact komen allemaal aan bod. De meeste onderdelen van de training worden door onze eigen mensen gegeven.

Sinds 1 mei jl. zijn we dus acht jonge talenten rijker, te weten Inderdeep, Jette, Mara, Bob, Kevin, Niels, Tom en Yin. Met een kick-off in Berlijn, waar ze diverse innovatieve start-ups bezocht hebben, zijn ze nu hard aan het blokken bij ons in huis. En binnenkort gaan ze het veld in om organisaties te helpen en versterken met het beheren en ontwikkelen van de mogelijkheden die data biedt.