De Top 10 Insurtech Trends die de Digital Insurance Agenda van 2017 bepalen

19/01/17 Nieuws

Het begin van een nieuw jaar is een uitgelezen moment om de belangrijkste trends voor de komende twaalf maanden te voorspellen, dus ook voor de ontwikkeling van insurtech. De meeste lijstjes richten zich op de nieuwste technologieën en applicaties, maar meestal zijn deze na een jaar nog nauwelijks doorgebroken. Daarom kun je ze volgens ons geen “trends” noemen. Om iets een trend te noemen, is nieuw en innovatief niet genoeg. Het vraagt om brede adoptie. We hebben het daarom anders aangepakt, met een ander soort lijst als resultaat.

In ons werk als consultants voor een groot aantal verzekeraars en als sprekers op conferenties en in boardrooms, ontmoeten wij vrijwel dagelijks directieleden die richting geven aan de verzekeringssector. Daarom hebben we een redelijk goed beeld bij wat er bovenaan hun agenda’s staat, in welk tempo verandering plaatsvindt en welke insurtech-oplossingen passen bij deze plannen. Deze inzichten vormen de basis voor onze Top 10 Insurtech Trends voor 2017, geïllustreerd met een aantal voorbeelden van baanbrekende ‘insurtechs’ die deelnamen aan het vorige DIA-event.

Deze Top 10 insurtech trends die we in 2017 zullen tegenkomen, vormen de basis van de ‘Digital Insurance Agenda’. Het onderschrijft de noodzaak en onze missie om verzekeraars te koppelen aan insurtech leiders. Het helpt ons een agenda te creëren voor DIA 2017 Amsterdam, de grootste en meest inspirerende conferentie op het gebied van insurtech. Digital Insurance Agenda en DIA 2017 Amsterdam is een initiatief van onder andere VODW-partner Roger Peverelli. VODW is ook dit jaar partner van DIA 2017. Na de succesvolle 2016 editie in Barcelona vindt de conferentie dit jaar plaats in Amsterdam. We zijn er trots op dat Roger als enige Nederlander in de Insurtech top 50 van ‘Influencers’ wereldwijd staat.

Download hier de white paper Insurtech Trends voor 2017 van Roger Peverelli.

#DIA #Insurtech #Trends

Geïnteresseerd?

Meer weten over de Insurtech Trends die de Digital Insurance Agenda van 2017 bepalen? Of wil je meer weten over DIA Amsterdam 2017? Neem dan contact op met Roger Peverelli.