Even voorstellen… Onze nieuwe collega Robbert van Leeuwen

Aangenaam! Ik ben Robbert van Leeuwen. Sinds 1 december ben ik bij VODW werkzaam als Consultant Customer Experience. Vanuit deze rol help ik organisaties een onderscheidende, coherente klantbeleving te creëren. Enerzijds vanuit klantperspectief en anderzijds vanuit datgene waar de organisatie als merk voor staat.

Ik krijg er energie van om vanuit multidisciplinaire teams strategische en praktische, direct toepasbare oplossingen te ontwikkelen om uiteindelijk een duurzame organisatieverandering te realiseren.

Tijdens mijn studie aan de Hotelschool Maastricht heb ik geleerd wat klantgerichtheid is en hoe je de klant écht centraal stelt in alles wat je als bedrijf doet.  Daarna deed ik ruim vijf jaar ervaring op in de verzekeringsbranche bij a.s.r. In de eerste jaren hield ik mij als Management Trainee bezig met uiteenlopende opdrachten; van propositie-ontwikkeling tot performance management. In dezelfde periode rondde ik naast mijn werk de opleiding Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam af. De laatste jaren werkte ik als Change Consultant Customer Experience. Vanuit deze rol haalde ik dagelijks met veel plezier de stem van de klant naar binnen en gaf deze een belangrijke plek in het verbeteren van de dienstverlening.

Leuk feitje: In mei 2015 won ik de award voor “Customer Experience Management Professional van het Jaar 2015”, een initiatief van Beeckestijn Business School, Platform Innovatie in Marketing (PIM) en Customer Talk .