Even voorstellen… Onze nieuwe collega Kim Westerweel

Sinds begin november is Kim werkzaam bij VODW. Hieronder meer over Kim

Na mijn studie geschiedenis ben ik in 2005 begonnen bij de ING (toen nog Postbank), waar ik achtereenvolgens heb gewerkt als projectleider bij de afdeling Changemanagement, als kanaalontwikkelaar bij de klantenservice Call, en de afgelopen drie jaar bij HR. Ik hield mij bezig met het verbeteren van de interne dienstverlening en klantervaring van zo’n 14.000 ING-collega’s via het online kanaal. Sinds 2012 heb ik naast mijn ‘day job’ bij ING ook een aantal jaren gewerkt als zelfstandig cameravrouw/videoproducent, waarbij ik bedrijven heb geholpen hun verhaal te vinden en op een aansprekende manier vorm te geven.

Bij VODW help ik organisaties bij het realiseren van duurzame klantrelaties door middel van een onderscheidende klantervaring. Onze aanpak daarbij heeft eigenlijk best veel weg van het archiefonderzoek dat ik deed tijdens mijn studie geschiedenis: de eerste stap is om erachter te komen welke bronnen en informatie relevant (kunnen) zijn en die waarde weten te schatten. Daarna is het zoeken naar wat die bronnen met elkaar verbindt (of juist niet), naar de rode draad of het kenmerkende ‘verhaal’ van jouw bedrijf of situatie. Om vervolgens dat verhaal te vertalen naar de momenten die er voor jouw klanten het meest toe doen. Want als je weet wat je verhaal is, lukt het veel beter het verschil te maken voor je klanten en echte waarde toe te voegen als bedrijf.

Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging bij VODW en ben er trots op deel uit te mogen maken van deze leuke, intelligente en creatieve club. Hopelijk tot ziens in een gezamenlijk project of op een van onze evenementen!