Freelance Marketing Update

 

Annelies 1

Ontmoet Annelies!

4 april 2016 – Ieder kwartaal stellen we één van onze medewerkers aan je voor aan de hand van zeven vragen. Dit keer: Annelies Delsman, account manager bij VODW.

1. Hoe zag je werkend leven er voor VODW uit?
Nadat ik in Parijs gewoond heb, kreeg ik een uitzendbaan als secretaresse bij ICC, een internationaal handelsbedrijf. Niet vanwege mijn kwaliteiten als secretaresse, wel omdat ik Frans spreek. Toen bleek dat ik ook enig commercieel talent bezit, wilden ze me graag ‘houden’ en ging ik als chemical trader aan de slag. Een mooie tijd waarin ik veel heb mogen reizen voor mijn werk. Je sociale leven lijdt daar wel onder en na zeven jaar ben ik ben overgestapt naar IIR, een conferentie- en trainingsorganisatie. Daar heb ik zes jaar als sales director gewerkt toen ik gevraagd werd door For All Finance (FAF) voor de rol van business manager. De matchmaker tussen freelancers en financiële organisaties die tijdelijk een marketeer of communicatiespecialist nodig hadden. Mijn huidige VODW-collega Edith ken ik uit die tijd en nadat FAF overgenomen werd door Brunel polste ze me of ik eens met VODW wilde praten. Et voilà, ik werk er nu ruim anderhalf jaar.

2. Hoe ziet jouw dag als accountmanager eruit?
Geen dag is hetzelfde. Je kunt niet voorspellen wie wanneer waar nodig is. Maar als een verzoek tot tijdelijke invulling komt en je helder hebt wat de inhoud van de rol is, is het zaak snel te handelen. Ik ga ons netwerk af wie geschikt en beschikbaar is en neem dan contact op om de opdracht te bespreken. Als de match er is, probeer ik zo snel mogelijk deze persoon onder de aandacht te krijgen bij de opdrachtgever. Soms ben ik een hele dag aan het zoeken en bellen. En soms ben ik de hele dag op pad om mijn netwerk te onderhouden en uit te breiden. Zowel met bestaande als nieuwe (potentiële) opdrachtgevers en freelancers. Daarnaast organiseert VODW interim marketing professionals ook e.e.a. voor onze ‘flexibele schil’ en opdrachtgevers zoals informatieve bijeenkomsten. Daar houd ik me ook mee bezig.

3. Wat geeft je energie in de rol die je vervult?
De mensen. Je ontmoet ontzettend veel soorten mensen die me kijkjes geven in zoveel verschillende keukens. Voor een nieuwsgierig mens als ik, is dit heel fijn.

4. Wat maakt werken bij VODW zo leuk voor jou?
De combinatie van verschillende factoren: De professionaliteit, de enorme kennis van marketing én organisaties, die ook gedeeld wordt onderling. De toegankelijkheid intern en de ruimte die je krijgt om je werk te kunnen doen. Behalve dat er hard gewerkt wordt, wordt er ook veel plezier gemaakt.

5. Beschrijf je jezelf in vier woorden.

(net)werker, levensgenieter, nieuwsgierig, dagplukker.

6. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Naar buiten gaan. Zwerven door de duinen of naar het strand. En ik sport graag. Daarnaast breng ik tijd met mijn vriend, vrienden en familie door. Ik ga net als bijna iedereen graag uit eten, naar concerten en de bioscoop, de kroeg in enzovoort.

7. Wat zijn je toekomstplannen dan wel –dromen?

Misschien ga ik ooit een (kinder)boek of een verhalenbundel schrijven.

 

 blog-var

 

What happens with the VAR? (deel 2)

4 april 2016 – In onze laatste nieuwsbrief gaven we al aan dat de Tweede Kamer het voorstel voor de ‘Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties’, afgekort DBA, heeft goedgekeurd. Daarna is het onderwerp ook het nieuws niet meer uit geweest. Ondanks dat er veel over geschreven wordt, is er nog veel onduidelijk.

Zeker is, is dat deze wet op 1 mei 2016 in werking treedt. Vast staat ook dat er een overgangsperiode is van een jaar voordat de wet écht gehandhaafd wordt. Zelfstandigen en organisaties die hiermee te maken krijgen, hebben tot 1 mei 2017 de mogelijkheid hun werkwijze aan te passen om volgens de nieuwe wet te werken. Tot 1 mei 2016 heb je, ook als je net begint als freelancer, nog een VAR-verklaring nodig.

Tot 1 mei 2016 heb je, ook als je net begint als freelancer, nog een VAR-verklaring nodig.

De Belastingdienst heeft diverse modelovereenkomsten ter beschikking gesteld. Indien er sprake is van een gezagsverhouding, dient er met een door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst gewerkt te worden. VODW is geen opdrachtgever, maar bemiddelt tussen freelancer en opdrachtgever. Wij gaan dan ook werken met een overeenkomst van tussenkomst. Als freelancer hoef je per opdrachtgever maar één overeenkomst per jaar te tekenen. Dat je meer dan één opdrachtgever per jaar moet hebben, blijft onveranderd.

Er wordt veel gesproken over een het oprichten van een B.V. als alternatief van de modelovereenkomst. Ook al heb je een B.V., maar er is ook sprake van een gezagsverhouding dan moet je nog steeds een getekende modelovereenkomst hebben met je opdrachtgever.

VODW heeft zijn overeenkomst voor tussenkomst ter beoordeling naar de Belastingdienst gestuurd. Op het moment van schrijven, hebben we hier nog geen reactie op gekregen.

 

 blog-interim-marketing-training

Leren hoe de hazen echt lopen

21 december 2015 – Op 4 november jl. hebben twaalf interim marketeers uit de flexibele schil van VODW deelgenomen aan de training: ‘Beïnvloeden van Krachtenvelden’. Deze eendaagse training werd door de deelnemers beoordeeld met een rapportcijfer 8 daar waar het ging om bruikbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Wil Moeskops van trainingsburo Thymos heeft de deelnemers meegenomen aan de hand van een persoonlijke case in o.a. actoren analyses, ego drijfveren en slimme beïnvloedingstechnieken.

Naast inzicht in hoeverre jezelf eigenlijk een politiek slimme speler bent, heeft het de cursisten handvatten gegeven om handig om te kunnen gaan met soortgelijke situaties in de dagelijkse praktijk. Hoe weerstanden makkelijker weggenomen kunnen worden en politiek geladen situaties beter te detecteren.

Hoe neem je weerstanden weg en detecteer je p0litiek geladen situaties?

We merken dat het voor freelancers heel plezierig is een training (opleiding) met gelijkgestemden te volgen. Situaties die ze tegenkomen zijn vaak vergelijkbaar waardoor er veel herkenning is. Daarnaast zijn de deelnemers enthousiast en vol energie waardoor er veel dynamiek ontstaat tijdens zo’n dag.

Op 21 januari 2016 gaat een tweede groep aan de slag in Leusden aan deze training Beïnvloeden van Krachtenvelden.

 

blog-var

What happens with the VAR?

21 december 2015 – Zoals jullie wel gehoord hebben gaat de VAR waarschijnlijk verdwijnen per 1 april 2016. In eerste instantie zou de ‘Beschikking geen loonheffingen’ in de plaats van de VAR komen. Dat gaat niet door. De Tweede Kamer heeft vervolgens het voorstel voor de ‘Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties’ goedgekeurd. De Eerste Kamer heeft dit voorstel nu in behandeling. In de toekomst kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers gebruikmaken van overeenkomsten die door de Belastingdienst zijn opgesteld of beoordeeld. Daarmee krijgen jij en je opdrachtgever zekerheid over de voorgenomen arbeidsrelatie. In de tussentijd is er een overgangsregeling. 

Vanwege de komende nieuwe wet- en regelgeving geldt voor nu het volgende: Blijf je hetzelfde werk doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden? Dan mag je de VAR voor 2014 of 2015 ook in 2016 blijven gebruiken. In dat geval hoef je dus geen nieuwe VAR voor 2016 aan te vragen.

Blijf je hetzelfde werk doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden? Dan mag je de VAR ook in 2016 blijven gebruiken.

In samenwerking met externe organisaties stelt de Belastingdienst algemene modelovereenkomsten op, op grond waarvan een opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen. Deze overeenkomsten zijn niet voor een specifieke beroepsgroep. Om wat voor werk het gaat en binnen welke branche, is dan niet van belang. Deze voorbeeldovereenkomsten publiceert de Belastingdienst op haar website.

Belangenorganisaties van opdrachtgevers en van opdrachtnemers, individuele opdrachtgevers of intermediairs (zoals VODW) kunnen ook overeenkomsten opstellen en aan de Belastingdienst voorleggen. Momenteel heeft VODW haar overeenkomsten ter beoordeling bij de Belastingdienst voorliggen.

Wordt er gewerkt volgens een overeenkomst die door de Belastingdienst is opgesteld of beoordeeld, dan hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden en te betalen. De opdrachtnemer (freelancer) is dan niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen (WW, ZW en WIA). Je krijgt dus geen uitkering als je werkloos, ziek of arbeidsongeschikt wordt, net als in de huidige situatie.

Tot 1 januari 2017 is er een implementatietermijn. In deze periode kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers eventueel hun werkwijze aanpassen om met de nieuwe overeenkomsten te gaan werken. Tot die tijd houdt de Belastingdienst wel toezicht, maar nemen ze nog geen repressieve handhavingsmaatregelen. Uiteraard blijven ze overduidelijke gevallen van fraude aanpakken.

Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

 

 

Madelon Engels blog

Freelancer aan het woord

Madelon Engels is dit najaar aan de slag gegaan als Communication & Community manager bij de internationale divisie van Achmea in Zeist. Lees wat haar drijft als interim manager en hoe zij haar ‘mensgerichte marketing’ volledig kwijt kan in haar huidige opdracht.

 

Vragen of opmerkingen?

Wil je meer weten over de trainingen die wij aanbieden aan freelancers, wil jij net als Madelon vertellen wat jou als freelancer inspireert of raak je niet uitgepraat over de VAR? Neem dan contact met mij op.