Timo Roosendaal

Ieder kwartaal vertelt één van onze freelancers over hun opdracht. Wat houdt hen bezig en hoe zetten zij hun ervaring in bij onze opdrachtgevers? In deze editie Timo Roosendaal, Online Marketeer a.i. bij Centraal Beheer, over zijn kennismaking met scrum, het ‘Product Ownership’ en de marktintroductie van een compleet nieuwe hypotheekpropositie.

Mijn naam is Timo Roosendaal, ben 41 jaar en woon in Hoogerheide met mijn vrouw en zoon. In de afgelopen jaren heb ik diverse marketingfuncties vervuld zowel in de B2B als B2C. Ondernemen, internet en marketing lopen als een rode draad door mijn carrière en na flink wat jaren bij Interpolis besloot ik om in 2014 voor mezelf te beginnen. Mijn energie haal ik vaak uit het opstarten van nieuwe dingen, het bedenken van onderscheidende concepten en het mogen starten vanaf een wit vel papier. Niets mooier dan van niets iets maken en wat is het dan leuk om dat in korte klussen bij uitdagende opdrachtgevers te doen!

timo-roosendaal

Eerste kennismaking met hypotheken en scrum

Die keuze om als ZZP-er aan de slag te gaan bracht me al snel bij ARAG en vervolgens, via VODW, bij Centraal Beheer. Ik ben daar ingezet als Online Marketeer voor de marktintroductie van een compleet nieuwe hypotheekpropositie. Een gave en uitdagende klus die we met een sterk team, waarin nog een aantal andere VODW-interimmers zaten, hebben geklaard. Voor mij betekende dat niet alleen mijn eerste ervaring met een hypotheekproduct maar ook de eerste kennismaking met Scrum.

blog-freelance-centraal-beheer

De introductie van de Thuis Hypotheek bij Centraal Beheer

In korte tijd heb ik als Product Owner een developmentteam samengesteld, met de Scrummaster de eerste versie van een backlog voorbereid en zijn we gestart met de ontwikkeling van de website van de Thuis Hypotheek. Na vele sprints staat er een uitstekende online omgeving waar ik erg trots op ben en het ontwerp van een volgend concept voor Centraal Beheer staat al in de steigers! De realisatie daarvan ga ik niet meer meemaken, mijn taken zijn inmiddels overgedragen aan de vaste medewerkers die nu in het business team zitten en ik ben mijn opdracht aan het afronden.

“Als Product Owner heb ik een developmentteam samengesteld, de eerste versie van een backlog voorbereid en zijn we met de ontwikkeling van de website gestart.”

Via VODW gecertificeerd Product Owner

De samenwerking met VODW, in mijn geval vooral met Accountmanager Edith, liep heel soepel en heeft me een heel positief gevoel gegeven. Voor de start van de opdracht regelde Edith een afspraak met een ervaren interimmer in de hypotheekwereld. Hij heeft me een spoedcursus gegeven waar ik maanden plezier van heb gehad. Ook de tussentijdse afspraken en evaluatie met Edith waren erg zinvol, het gaf me de gelegenheid even wat zaken te toetsen als dat nodig was. Tijdens de opdracht heb ik via VODW nog een certificering als Certified Scrum Product Owner gehaald, een hele leuke en waardevolle training! Dat geeft mij ook weer een nieuw perspectief voor een volgende opdracht, werken met Scrum is me zeer goed bevallen en het zou mooi zijn om hierna weer als Product Owner aan de slag te kunnen.