Mira van Ingen

Ieder kwartaal vertelt één van onze freelancers over hun opdracht. Wat houdt hen bezig en hoe zetten zij hun ervaring in bij onze opdrachtgevers? In deze editie Mira van Ingen, zij is a.i. scrummaster bij DELA van de teams verzekeringen en uitvaart.

Vanaf nu gaan we Agile werken, je zit in een dedicated, multidisciplinair, scrumteam. Jij bent productowner en er is een scrummaster. We werken in sprints van twee weken, starten met een sprintplanning waarin we de user stories gaan pokeren. Enzovoort, enzovoort …

Agile werken of scrummen zit boordevol jargon en zo klinkt het ingewikkeld, maar mijn ervaring is: je moet het gewoon doen! Dat is ook de gedachte achter de methode: ‘getting things done’ met direct resultaat als gevolg.

Zelf ben ik gestart met scrummen in 2012 toen ik projectmanager in- en externe communicatie was bij Robeco (toen nog in vaste dienst). Mijn project was onderdeel van een groot programma waarbij de IT-teams Agile werkten en de business projecten meegingen in deze aanpak.

Inmiddels ben ik gecertificeerd scrummaster en interim scrummaster Marketing bij DELA via VODW. Daarvoor heb ik, ook via VODW, dezelfde rol vervuld bij Enexis. De teams van beide organisaties hadden wel ervaring met scrummen maar er was ruimte voor verbetering. Als scrummaster breng ik structuur aan in het team en de meetings, bevorder ik de communicatie in het team en heb veel contact met de productowner over stakeholdermanagement.

Ik ben groot fan van scrum omdat het teamresultaat voorop staat, het geeft flexibiliteit om je aan te passen aan de (veranderde) klantbehoefte en het zorgt voor efficiency omdat de samenwerking wordt gestimuleerd.

Ik ben groot fan van scrum omdat het teamresultaat voorop staat, het geeft flexibiliteit om je aan te passen aan de (veranderde) klantbehoefte en het zorgt voor efficiency omdat de samenwerking wordt gestimuleerd. Ik heb zelf veel voorbeelden uit de praktijk om deze effecten te illustreren. Het is alleen nog leuker het boekje: ‘Scrum. The art of doing twice the work in half the time’ te lezen. Het is geschreven door de grondlegger van scrum, Jeff Sutherland. Hij beschrijft op treffende wijze met veel dagelijkse voorbeelden waarom de scrumprincipes zo belangrijk zijn. Bijvoorbeeld dat wetenschappelijk is bewezen dat wanneer je in vijf projecten tegelijk werkt, je nog maar 5% van je tijd beschikbaar bent per project. Terwijl als je op één project werkt, je 100% beschikbaar bent.

Mocht je onderdeel (gaan) uitmaken van een scrumteam, dan zou ik je adviseren vast te houden aan een aantal principes

  • Zorg dat je team compleet is. Daar bedoel ik mee: een multidisciplinair team dat zelf de opdracht en taken kan uitvoeren zodat je niet afhankelijk bent van resources buiten het team (waar je geen invloed op hebt).
  • Zorg dat je team dedicated is. Mijn ervaring is dat je minimaal drie dagen per week als team samen (dus bij elkaar zitten) moet werken om efficiënt te zijn. Iemand één dag per week inzetten bij een team dat drie dagen samenwerkt, werkt niet. Het levert vertraging en frustratie op.
  • Een goede productowner is een must! Een persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat en een visie heeft op de inhoud van de opdracht. De productowner managet de (verwachtingen van de) stakeholders.
  • Ga ook niet van start zonder scrummaster. Het proces begeleiden is een vak apart en is moeilijk te combineren met een inhoudelijke rol.
  • Cancel de scrummeetings niet! Er zit een bepaald ritme in een sprint. Je moet dit ritme vasthouden om betrokkenheid te houden.

Helaas is de praktijk vaak minder principieel. Daarom start ik altijd met wat ik heb. Ik geef aan wat ik nog mis of anders zou doen om succesvol te zijn. Ik blijf de principes ‘op de agenda’ zetten. In de loop van de sprints, pas ik (in overleg met de productowner) geleidelijk zaken aan.

Succes met scrummen!