Update

We zijn het jaar met goed nieuws begonnen. Want VODW is DBA proof!

Zoals je weet, kwam vorig jaar november het hoge woord van staatssecretaris Wiebes eruit. (Strenge) handhaving van de wet DBA wordt vooruitgeschoven naar begin 2018. In de tussentijd is er in de markt van zzp’ers en opdrachtgevers veel onrust ontstaan die niet zomaar weg te nemen is en die gevolgen heeft gehad bij diverse organisaties op het te voeren beleid met betrekking tot inhuur van externen. Veel bedrijven waren net klaar met het bepalen van hun koers t.a.v. inhuur van zzp’ers.

Het uitstel van Wiebes zorgt er nu niet voor dat deze plannen bij onze klanten daarmee (voorlopig) van tafel gaan. Zo zijn er verschillende grote corporates die zzp’ers volledig lijken te weren of alleen nog maar via detachering of via een payroller laten verlopen. Andere willen direct een overeenkomst aangaan met de freelancer en betalen bemiddelingsbureaus een kick back fee. Gelukkig zijn er ook nog genoeg opdrachtgevers die erop vertrouwen dat wij als VODW de zaakjes voor elkaar hebben en geen onnodig risico lopen met de inhuur van een freelancer.

En gelijk hebben ze. Want de modelovereenkomst die VODW hanteert is officieel goedgekeurd door de Belastingdienst! Hierover dus geen zorgen.